Amsterdam, een narcostad?
Amsterdam, een narcostad?

Over de aanpak van de Amsterdamse drugscriminaliteit

“Als wij nu niet met elkaar stappen zetten om het tij te keren, zal de onderwereld nog verder in de bovenwereld infiltreren,” stond in de brandbrief die Femke Halsema schreef aan de leden van de Tweede Kamer. Hoe kunnen we de drugscriminelen uit de onderwereld stoppen?

De aanpak van de drugscriminaliteit is complex en wordt bemoeilijkt door de aanhoudende onderbezetting van de politie, de moeizame samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties en het slechte beeld op het witwassen van drugsgeld. Hoe kan Amsterdam de drugscriminaliteit aanpakken? Wat is er nodig op het gebied van zowel repressie als preventie? En hoe zorgen we voor duurzame oplossingen in plaats van tijdelijke paniek?

Op 14 november (19.30 – 21.30) gaan we onder leiding van Bahram Sadeghi hierover in gesprek met Gerrit van de Kamp, voorzitter van Politievakbond ACP, Femke Roosma, fractievoorzitter GroenLinks Amsterdam, Bart de Koning, onderzoeksjournalist en Nazly Saadat, criminoloog en adviseur bij RIEC Amsterdam Amstelland.

Datum: donderdag 14 november 
Tijd: 19.30 uur – 21.30 uur (ontvangt vanaf 19.00 uur)
Locatie: Jan Tooropstraat 6A 1062 BM Amsterdam
Aanmelden: via info@argan.nl (toegang is vrij)