Debat – Je gram halen in Mokum


je-gram-argan

Terwijl op een willekeurige avond Amsterdammers uit hun dak gaan met pillen en poeders, gaat er achter diezelfde roes een wereld van stevige drugscriminaliteit schuil. Want hoewel in Amsterdam het aantal misdaden afneemt, vinden er in het circuit liquidaties plaats met een zorgwekkende gemene deler: een verjonging en verharding van de dadergroep. Samen met De Balie zoekt Argan naar welk antwoord de stad heeft op drugscriminaliteit en gaan we het gesprek aan met onder meer wethouder Rutger Groot Wassink.

Op Europese ranglijsten scoort Nederland hoog als het gaat om cocaïnegebruik. Drugsgebruik is genormaliseerd in onze stad, maar in hoeverre staan we stil bij de daaraan onlosmakelijk verbonden criminaliteit?

Vraag jij het je ook af? Kom dan naar Brandende Kwesties! We horen meer over het fenomeen in een inleiding door hoogleraar Political Science aan de UvA Jean Tillie, en in een interview met bijzonder hoogleraar radicalisering aan de UvA Bertjan Doosje en een ex-Syriëganger. De avond is onder leiding van Lamyae Aharouay, journalist en columnist voor het NRC. Deelname is zoals altijd gratis, maar meld je aan via dit formulier (je wordt geleid naar een pagina van de HvA).

Onder leiding van Tim Wagemakers en Jamila Aanzi gaan we op dinsdag 2 oktober in gesprek met onder meer wethouder Rutger Groot Wassink (werk & inkomen, participatie, democratisering). Ook praten we met Thijs Roes, wetenschapsjournalist, filmmaker en Amerikadeskundige. Roes ging voor De Correspondent op zoek naar het drugsbeleid van de toekomst. Houd de site van de Balie of onze FB pagina in de gaten voor de definitieve line-up!

Dit Debat is een samenwerking tussen de De Balie en Argan en gaat plaatsvinden bij De Balie op het Kleine-Gartmanplantsoen 10 in Amsterdam . Wil je op de gastenlijst van Argan stuur dan een mail naar info@argan.nl


Datum: Dinsdag 2 oktober
Tijd: 20.00 uur
Locatie: De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10