Brandende kwesties – Jong en geronseld


flyer 8 mei

Op dinsdag 8 mei 2018 organiseren de Hogeschool van Amsterdam en Argan samen Brandende Kwesties. In dit programma stellen experts in elke editie een actueel thema aan de kaak en gaan zij met jou hierover in gesprek. De brandende kwestie die nu aan de orde is: Jong en geronseld.

Circa 300 geradicaliseerde Nederlanders vertrokken in de afgelopen jaren richting Syrië, in de meeste gevallen om deel te nemen aan de gewapende strijd. Anderen zijn hier gebleven om verschillende redenen. Wie zijn die Syriëgangers en wat is hun verhaal? Welke factoren hebben invloed op het radicaliseringsproces? Wat kunnen betrokken partijen, zoals familieleden, docenten, jongerenwerkers doen om jongeren te behoeden voor deze factoren? En wat is de rol van de overheid en de islamitische gemeenschap in de preventie van radicalisering? Hoe kunnen we voorkomen dat jongeren zich tegen hun eigen omgeving keren? En krijgen jongeren niet te snel het label ‘radicaal’ opgeplakt?

Vraag jij het je ook af? Kom dan naar Brandende Kwesties! We horen meer over het fenomeen in een inleiding door hoogleraar Political Science aan de UvA Jean Tillie, en in een interview met bijzonder hoogleraar radicalisering aan de UvA Bertjan Doosje en een ex-Syriëganger. De avond is onder leiding van Lamyae Aharouay, journalist en columnist voor het NRC. Deelname is zoals altijd gratis, maar meld je aan via dit formulier (je wordt geleid naar een pagina van de HvA).


Datum: 8 mei 2018
Tijd: inloop 17.00 uur – programma 17.30 -18.45 uur – netwerkgelegenheid 18.45 – 19.00 uur
Locatie: Hogeschool van Amsterdam - Kohnstammhuis Wibautstraat 2-4 in Amsterdam – Kohnstammzaal (9e verdieping)
Aanmelding via: dit formulier (je wordt geleid naar een pagina van de HvA)