De boerka en het verbod: twee maanden later


De Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding, beter bekend als het ‘boerkaverbod’, is van kracht. Diegene die vanaf 1 augustus 2019 openbare ruimtes zoals ziekenhuizen, overheidsgebouwen, scholen en het openbaar vervoer met een boerka, nikab, integraalhelm of bivakmuts betreden, riskeren een boete van minstens 150 euro. De persoon in kwestie kan ook gevraagd worden het kledingstuk af te doen of de locatie te verlaten.

Hoe staat het met het boerkaverbod, twee maanden nadat het van kracht werd? Wat zijn de ervaringen van de boerka- en nikabdragende vrouwen? Wordt de wet gehandhaafd? In samenwerking met De Balie, nemen we de bedoeling achter de nieuwe wet onder de loep en bespreken we met verschillende betrokkenen de gevolgen ervan.

Met onder andere Karima Rahmani, niqaabdraagster en woordvoerder initiatief ‘Blijf van mijn niqaab af’; Ester, niqaabdraagster en mede-organisator van de demonstratie tegen het boerkaverbod (Den Haag, 9 augustus jl.). Onder leiding van Annebregt Dijkman.

Datum: Donderdag 3 oktober 2019 
Tijd: 19.30 uur – 21.30 uur (ontvangt vanaf 19.00 uur)
Locatie: Jan Tooropstraat 6A 1062 BM Amsterdam
Aanmelden: via info@argan.nl