Uitnodiging: Brandende Kwesties – Burn-out klachten en stress bij jonge professionals en studenten


flyer 6 maart

De Hogeschool van Amsterdam en Argan organiseren op dinsdag 6 maart 2018 samen Brandende Kwesties. In dit programma stelt in elke editie een expert een actueel thema aan de kaak en gaat hierover met jou in gesprek. De brandende kwestie die nu aan de orde is: burn-out klachten en stress bij studenten en jonge professionals.

Vroeger was een burn-out typisch iets voor mensen boven de 40, omdat ze dan vaak op de top van hun carrière zaten en druk zijn met kinderen en hun sociale leven. De laatste jaren neemt het aantal burn-outs onder jongeren sterk toe. De oorzaak ligt vaak in een mix van factoren. Persoonlijke eigenschappen spelen een rol, evenals de inhoud van studie of werk en de ervaren opgelegde verwachtingen van buitenaf. Veel jongeren willen op meerdere vlakken optimaal presteren: goede studieresultaten behalen, een rijk sociaal leven leiden, je richten op nevenactiviteiten, er zijn voor familie en naasten.

Wat doet een burn-out met je? Waarom gaat dit juist nu jongeren aan? Welke processen spelen er zich af in onze hersenen? Vraag jij het je ook af? Kom dan naar Brandende Kwesties! We horen meer over het fenomeen in een mini-college, Sanne Kooiman vertelt over haar documentaire ‘Stress to Impress’ en daarna zijn we benieuwd naar jullie reacties en ervaringen. De avond is onder leiding van Lamyae Aharouay, journalist van onder meer het NRC.

Deelname is zoals altijd gratis, maar meld je aan via dit formulier (je wordt geleid naar een pagina van de HvA).


Datum: 6 maart 2018
Tijd: 17.00 uur (inloop) - 17.30 -18.30 uur (programma) - 18.30 – 19.00 uur (netwerkgelegenheid)
Locatie: Hogeschool van Amsterdam - Kohnstammhuis Wibautstraat 2-4 in Amsterdam – FLOOR tribunes (begane grond)
Aanmelding via: aanmeldformulier