Uitnodiging: Heb je een boze moslim voor mij


Heb je een boze moslim voor mij

Op woensdag 25 april spreekt Argan met organisatieantropoloog Annebregt Dijkman en onderzoeksjournalist Zoë Papaikonomou naar aanleiding van hun recent verschenen boek ‘Heb je een boze moslim voor mij?’

De aanleiding van het boek is de frustratie over het gebrek aan diversiteit in het Nederlandse medialandschap en de eenzijdige berichtgeving door een ‘witte’ bril. Annebregt en Zoë spraken in een periode van 2 jaar met 62 deskundigen en journalisten over hun persoonlijke ervaringen; dit leverde verrassend openhartige gesprekken op. Deze gesprekken en uitgebreid research resulteerde in het boek ‘Heb je een boze moslim voor mij’. De titel refereert naar een ervaring van een eindredacteur, die van een oud-collega de vraag kreeg of hij nog een boze moslim kende voor een bijdrage in een talkshow.

Annebregt en Zoë pretenderen niet ‘het wondermiddel’ te hebben uitgevonden, maar het boek biedt wel concrete tips om de diversiteit binnen redacties te vergroten. “Met dit boek kunnen redacties nu niet meer zeggen: we willen wel, maar we weten niet hoe. Gaan ze niet met diversiteit aan de slag, dan is het een keus,” aldus Annebregt en Zoë. Onder leiding van Lamyae Aharouay, spreken we met de auteurs over hun onderzoek en bevindingen. Waarom is het zo belangrijk dat redacties meer diversiteit kennen, als het gaat om kleur, afkomst en religie?; Hoe verander je de cultuur binnen een redactie?; En welke boodschap zouden zij mee willen geven aan toekomstige journalisten? Wij zullen deze en andere vragen beantwoorden. Uiteraard is er gelegenheid om zelf vragen te stellen aan onze sprekers.


Datum: Woensdag 25 april 2018
Tijd: Inloop vanaf 19.00 uur, start programma 19.30 uur
Locatie: Jan Tooropstraat 6A, 1062 BM Amsterdam
Aanmelding via: info@argan.nl (toegang is vrij)