Verziekte jeugdzorg


De jeugdzorg is ziek. De stijging van het aantal jongeren in de jeugdzorg, gecombineerd met de bezuinigingen levert ernstige problemen op. Jongeren krijgen te laat hulp en zorgverleners zitten in de knel. Waar loopt het mis in de jeugdzorg? Wie kan de jeugdzorg genezen? Met experts en ervaringsdeskundigen praten we over de huidige problemen en de toekomst van de jeugdzorg.

Met Maaike van der Aar (bestuurder bij FNV Zorg en Welzijn); Jason Bhugwandass (ervaringsdeskundige); Hans du Prie
(bestuurder bij iHUB); Robert Vermeiren (hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie en directeur patiëntenzorg van Curium-LUMC); Simone Kukenheim (wethouder Jeugd, Jeugdzorg); Saloua el Mazouni (jeugdhulpverlener). Onder leiding van Jamila Aanzi.

Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor jeugdzorg. Deze verandering had moeten leiden tot kortere lijnen met ouders en kinderen en een snellere, gerichtere hulpverlening. Maar het tegenovergestelde gebeurde. Vakbonden en jeugdzorgwerkers slaan alarm en dreigen over te gaan tot grootschalige stakingen. Het Rijk heeft na deze noodkreten aangekondigd meer geld vrij te zullen maken, maar experts waarschuwen dat daarmee de problemen niet zijn verholpen.

Datum:vrijdag 7 juni 2019
Tijd:20:00 uur tot 22.00 uur
Locatie: De Balie, Amsterdam
Ticketverkoop: www.debalie.nl