25 jarig Jubileum Argan
7 april 2017
Persbericht: De verjonging en verharding van dadergroepen in Amsterdam
16 mei 2018

Argan Jongerenpanel van start gegaan!

Argan Jongerenpanel van start gegaan!

De belevingswereld van jongeren in huis halen en jongeren een stem geven. Dat zijn de belangrijke redenen voor Argan om een jongerenpanel op te zetten. In rap tempo was het panel gevuld met negen enthousiaste jongeren uit de stad, stuk voor stuk betrokken en nieuwsgierig. Ze staan paraat om de Amsterdamse samenleving te adviseren over wat zij belangrijk vinden voor de stad.

De jonge leden van het panel geven advies over wat speelt onder hun leeftijdsgenoten, welke thema’s van belang zijn of waar het debat over moet gaan. “We nodigen alle geïnteresseerden – politici, journalisten, politie en noem maar op – van harte uit, om met onze jongeren in gesprek te gaan over thema’s die hen bezighouden,” aldus Hasna Elbaamrani, projectleider van Argan. Ook wederkerigheid is van belang: “We bieden de jongeren masterclasses aan en geven hen podium voor hun talenten.”  

Eens in de maand ziet het panel elkaar bij Argan. Argan verzorgt een inhoudelijk programma voor de jongeren of zij gaan op extern werkbezoek. Buiten deze maandelijkse bijdrage kan Argan een beroep doen op de expertise van de jongeren tijdens specifieke bijeenkomsten of voor, bijvoorbeeld, woordvoerderschap in de media.

Voorlopig bestaat het panel van Argan uit negen leden in de leeftijd van 16-23 jaar. Zij werken, volgen een opleiding op het mbo, hbo of wo, of maken zich klaar voor hun eindexamen. Wie in contact wil komen met het jongerenpanel, kan een mail sturen naar info@argan.nl.

Over Argan
Argan is een stedelijk jongerendebatcentrum dat Amsterdammers een breed en aansprekend programma biedt dat aansluit op maatschappelijke thema’s en de actualiteiten. Argan gelooft in de kracht van debat en dialoog, als middel om verschillende thema’s bespreekbaar te maken, maar ook om belangstellenden uit verschillende bevolkingsgroepen met elkaar in contact te brengen.

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie.
Voor meer informatie neemt u contact op met Argan, 020-6389966, info@argan.nl.