Uitnodiging ‘Amsterdammers in gesprek met burgemeester Femke Halsema’


image001

Ze is de eerste vrouwelijke burgemeester van Amsterdam en inmiddels zijn de eerste honderd dagen van haar burgemeesterschap achter de rug. Femke Halsema wil net als haar voorganger, Van der Laan, weinig tijd doorbrengen op het stadhuis. Ze wil de stad in en met haar burgers in gesprek. Kort na haar installatie formuleerde Halsema vier uitgangspunten die, volgens haar, centraal zouden moeten staan in het beleid van de gemeente: grondwettelijke vrijheden moeten worden gerespecteerd en beschermd; er moet consequent worden opgetreden tegen discriminatie en uitsluiting; tolerantie en openheid dienen kenmerkend te zijn voor de stad; Amsterdam is een democratische gemeenschap, waarin de stem van kwetsbare groepen versterkt dient te worden.

Halsema maakte deze uitgangspunten kenbaar in een brief aan de gemeenteraadsleden, waarin zij ook stilstond bij het antiradicaliseringsbeleid van de gemeente. Opvallend is dat zij, in tegenstelling tot haar voorgangers, kiest voor een andere invulling van dat beleid. Zo gaf zij aan niet langer toenadering te zoeken tot salafistische organisaties. Haar voornemen veroorzaakte een hoop ophef, omdat deze impliceert dat alle salafisten een radicale politieke agenda hebben. Na kritiek vanuit de linkse partijen, heeft Halsema inmiddels beloofd zich voortaan genuanceerder uit te laten. Ze zal voortaan spreken over „extremistische” of „jihadistische” organisaties.

We zijn benieuwd naar de ideeën van Femke Halsema voor onze stad, in het bijzonder op het gebied van jeugd en veiligheid, en daarom verwelkomen wij haar op 23 november bij Argan. Onder leiding van Annebregt Dijkman zullen wij in gesprek gaan met de burgemeester. Stel gerust jouw vragen tijdens de avond. Alle belangstellenden zijn van harte welkom!


Datum: Vrijdag 23 november 2018
Tijd: Ontvangst vanaf 19:00 uur – Aanvang gesprek om 19.30 uur
Locatie: Stichting ARGAN, Jan Tooropstraat 6A, 1062 BM Amsterdam
Aanmelden is verplicht: info@argan.nl (er zijn geen kosten aan deelname verbonden)