Aanmelden


 

Jongens zonder thuis

Kom kijken bij Argan naar de prachtige nieuwe documentaire van Maria Mok en Meral Uslu genaamd Jongens zonder Thuis. In de documentaire worden acht jongens gevolgd die aan het project Wonen met Kansen meedoen; een kleinschalig begeleid woonproject voor jongeren die buiten de reguliere jeugdzorg vallen. Het project in Amsterdam Nieuw-West en Zuidoost wordt gezien als een succes. ‘Jongens zonder thuis’ laat het leven van dag tot dag zien én laat zien wat daarachter schuilgaat. Hoe komen de jongens hier terecht? Hoe was hun jeugd van instelling naar instelling? En waar willen ze naartoe? Wat zijn hun dromen en waar ligt hun focus nu?

Praat na de documentaire mee met de makers, een begeleider en jongen uit de documentaire, stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing en directeur van Boomerangzorg Ismael Imaalitane over het project "Wonen met kansen" en wat er goed gaat en beter kan in de jeugdzorg.

Wanneer: 29 februari 2024
Toegang: Gratis
Inloop: 18.30
Aanvang: 19.00
Locatie: Jan Tooropstraat 6a, 1062BM Amsterdam

Meld je hieronder aan

  Event gezien door:
  LinkedInInstragramFacebookWebstieTwitter/XTikTokPoster lokaalVia een vriend

  20 jaar toeslagen mythes ontkracht

  ‘In een verhard politiek en maatschappelijk klimaat zijn de drie staatsmachten blind geweest voor mens en recht en hierdoor zijn levens van mensen vermorzeld’, zo is te lezen in het rapport van de parlementaire enquête commissie ‘Blind voor mens en recht’ dat 26 februari is uitgekomen. 20 jaar na de eerste terugvorderingen zijn ouders en kinderen nog steeds niet gecompenseerd en krijgen toeslagenslachtoffers nog steeds brieven van de belastingdienst. Hardnekkige mythes zoals dat de Bulgarenfraude de oorzaak van het harde beleid zou zijn of dat de rechter niet anders kon dan de ouders ongelijk geven, scheppen een verdraaid beeld van de gebeurtenissen. Jurist Roy Poelstra zal in een korte presentatie de toeslagenaffaire uitleggen en mythes ontkrachten. Daarna zullen we aan de hand van fragmenten uit de documentaire ‘Sheila tegen de staat’ van Stijn Bouma in gesprek gaan met toeslagenmoeder Sheila Ramawadh-Badal, Stijn Bouma, Tweede Kamerlid Luc Stultiens (Groenlinks-PvdA) en jurist Roy Poelstra. Welke conclusies en aanbevelingen komen er uit het rapport? Hoe gaat het nu met Sheila? Is herstel van vertrouwen in de overheid nog mogelijk? En moet de overheid niet eerst het vertrouwen in de burger herstellen?

  Wanneer: 6 maart 2024
  Toegang: Gratis
  Inloop: 19.30
  Aanvang: 19.30
  Locatie: Jan Tooropstraat 6a, 1062BM Amsterdam

  MELD JE HIERONDER AAN

   Event gezien door:
   LinkedInInstragramFacebookWebstieTwitter/XTikTokPoster lokaalVia een vriend